Misli me vraćaju unatrag i razmišljam koliko toga se dogodilo u jednoj godini. Nisam  ni sanjala da je moguće toliko događaja „utrpati“ u jednu godinu i da je moguće da ću svojim strahovima zahvaliti na svemu čemu su me podučili i pustiti ih da odu. Često nam život donese situacije i ljude koji obilježe naš život tako da nas uzdrmaju i pokrenu. Nikome nije lako suočiti se, prvenstveno samima sa sobom, a onda i s ljudima koji vam baš i ne ostaju u lijepom sjećanju. Kada u vaš život uđu ljudi koji vas živciraju, koji vas izbace iz orbite jer imaju neke druge vizije, vrijednosti i želje, potpuno suprotne od vaših, duhovni učitelji će vam reći da su vam to izazovi koji vas uče. Ja bih se složila s time iako nije ugodno dok prolazite razdoblje koje u vama izaziva uznemirenost. No, to je život, vodi vas na neočekivane putove kako biste pronašli vlastiti. Zahvalna sam svim ljudima koji su mi zadali pokoju sijedu u kosi, hvala vam, naučila sam što ne želim i u kojem smjeru ću ići.

No, svaku godinu obilježe i oni divni trenutci kada upoznate i doživite ljepotu i ispunjenost događajima i ljudima. Ova godina je za mene u mnogočemu bila posebna godina. Osim moje divne obitelji koja ima beskrajno strpljenje i povjerenje u svoju nepredvidivu ženu i majku, upoznala sam zaista divne žene u udruzi koju smo osnovale kolegice i ja. Međunarodna mreža poslovnih žena nije samo još jedna ženska udruga, to je udruga posebnih, životnih, inspirativnih, uspješnih, a prije svega pozitivnih žena. To je udruga žena kakvu smo mi svojim energijama privukle i kako smo ih zamislile.

Jesmo li najveća udruga- nismo, želimo li biti najveća udruga- možda, želimo li biti najpozitivnija i najuspješnija  udruga – DA. No, najpozitivnija i najuspješnija kod nas znači da ćemo se podržavati, brinuti jedna o drugoj, poticati na razvoj, ukazivati na pokoji propust da bismo bile bolje i uspješnije, družiti se, razbijati tabue o ženama u biznisu. Kako bi moja kolegica rekla: Tko smo mi: ŽENE, Što želimo: NE ZNAMO!, Kada to želimo: ODMAH! Samo s razlikom da mi znamo što želimo!

Hvala žene što ste baš onakve kakve sam vas i zamišljala – normalne, otvorene, suosjećajne, usmjerene na ciljeve, poštene…drago mi je da se družimo, učimo i rastemo zajedno.

Ponosna sam na sve one muške i ženske kolege koji su mi dali povjerenje i pridružili se edukacijama koje provodim, onima koji su me angažirali kako bismo popravili njihov imidž u javnosti kao i onima koji su željeli popraviti svoje financijske rezultate. Organizirali smo konferencije, okrugle stolove, događanja i shvatila sam da je to isto dio mog talenta i da se sasvim dobro osjećam u tome. Mikrofon i pozornica – dobar izbor rekvizita.

U ovoj godini bilo je dosta učenja o ljudima i njihovim ponašanjima. Svatko ima svoju priču i hvala svima onima koji su svoje priče podijelili sa mnom. Moje zadovoljstvo je tim veće ako sam uspjela pomoći. Shvatila sam i da je ljudima teže slušati nego pričati i da vape za nekim tko će ponekad odvojiti malo svog vremena za njih.

Ove godine sam „udomila“ (zaposlila) jednu kolegicu kod kolege koji je tražio takav profil zaposlenika. Drago mi je da su i jedno i drugo zadovoljni.

Udomila sam i svog mačka- shvatili smo da nismo jedno za drugo ;( Sretan je o u novoj obitelji, a to mi je velika nagrada.

Upoznala sam divne ljude izvan Hrvatske koji su mi pokazali kako je to osjećati se kao kod kuće, biti na istoj valnoj duljini, razmišljati na jednak način.

I dalje vjerujem da se dobro vraća dobrim bez obzira kakva iskušenja doživite u životu jer sam previše puta vidjela kako se loše vratilo još gorim i to ljudima koji su loše radili. Na njihovo pitanje: Zašto baš meni?!, mogla bih dati odgovor, ali uvijek je lakše promatrati i znati odgovore za druge nego za sebe.

Ove godine smo kolegica i ja radile tribinu za udrugu alko apstinenata Dubrava – na što sam također ponosna. Ljubav prema sebi nisu samo riječi, to je puno više od toga. Iz toga sve proizlazi. Promatrajte samo ljude koji se ne vole, što im je važno, što su im ciljevi i sve će vam biti jasno. Ljubav prema sebi se odnosi na sve nas jer ako ne volimo sebe nemamo što dati drugima.

Najponosnija sam na sve vas divne ljude koji ste oplemenili moj život na jedinstven način i pomogli mi da pronađem svoj put. Neki možda nisu svjesni kako su utjecali na moj život. Ponekad je to bila neka misao koja me potaknula na razmišljanje, neobavezan razgovor uz kavu, Studio smijeha, božićni partiji, povratak kolegica s kojima se nisam dugo vidjela niti družila, nova prijateljstva, putovanja…

Na ovom svijetu ima mjesta za sve nas samo što to često zaboravljamo zaokupljeni problemima i težinom svakodnevnice.

Zato vam u  2018.godini želim da manje brinete i više uživate, da odete na neko putovanje i upoznate neko novo mjesto i ljude, da provedete više vremena slušajući druge,a manje pričajući. Povežite se sami sa sobom, odvojite sat vremena tjedno i provedite ga u prirodi. Nemojte se previše opterećivati zdravom hranom ( mene je dovela do ruba zato znam što pričam). Javite se ljudima do kojih vam je stalo. Budite profesionalni na poslu jer imate samo jedan obraz! Završite što ste počeli i ne gazite obećanja. Neka vam Vaša riječ bude važna, držite do nje. Imajte dostojanstva u svijetu gdje se ono malo cijeni. I budite svoji!

I ne zaboravite, svi mi kreiramo život kakav želimo živjeti.

Možda je nekima puno, a nekima malo, ali meni je taman.

Vaša Ivana